Paul van Kan Natuur en Landschap


Van jongs af ben ik nieuwsgierig naar het verhaal achter de landschappen en de planten en dieren die er leven. Om daar meer van te weten volgde ik de studie fysische geografie aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Als afstudeerrichting koos ik landschapskunde. De belangrijkste studieonderdelen waren landschapsecologie en natuurbeheer, vegetatiekunde en historische geografie.

Bij Taken landschapsarchitectuur en ecologie leerde ik alle facetten van onderzoek, ontwikkeling en beheer van natuur en landschap kennen. Daar was ik vooral een generalist die bij voorkeur samen met landschapsarchitecten, architecten en stedenbouwkundigen zocht naar de ultieme oplossing voor een probleem, zich uitend in een integraal ontwerp.

Als vrijwilliger zet ik mij graag in voor uiteenlopende doelen op het gebied van natuureducatie, natuuronderzoek en creativiteit. Dat varieert van begeleiden van activiteiten voor jongeren in de natuur, het organiseren en geven van excursies en het begeleiden van een teken/schildergroep. Het vergroten van betrokkenheid is altijd mijn drijfveer.

Rust vind ik in het buitenleven: werken in een van mijn tuinen, een paar dagen fietsen of tekenen en schilderen op een mooie stille plek.


 

| ONTWERP: CENTOMANI | DISCLAIMER |