Paul van Kan Natuur en Landschap

<< terug naar nieuwsoverzicht

routenetwerk waddenwandelen


28 juni 2012

In september 2013 is het routenetwerk Waddenwandelen helemaal klaar. Maar ook nu al kun je paadjes volgen die kronkelen door de kustprovincies Noord-Holland, Friesland en Groningen. Dit wandelnetwerk verbindt uiteindelijk ruim 1200 km aan voetpaden via knooppunten. Een initiatief van Landschapsbeheer Groningen, Friesland en Landschap Noord-Holland.

De paden hebben een cultuurhistorische insteek. Via een geavanceerde website kun je je favoriete route langs knooppunten uitstippelen en vervolgens naar keuze uitprinten of als app toevoegen.  Ook worden er wandelkaarten en wandelgidsen op de markt gebracht. Achterliggende gedachte is mensen het landschap te laten beleven in de ruimste zin van het woord; een vorm van ‘slow travel’ . In februari 2013 wordt het project gelanceerd op de Fiets- en Wandelbeurs in de RAI.

 

| ONTWERP: CENTOMANI | DISCLAIMER |