Paul van Kan Natuur en Landschap

Archief van juni, 2013

jijmaaktutrecht.nl gelanceerd

zaterdag 1 juni 2013

Tijdens de conferentie Stadsnatuur voor U is de site jijmaaktutrecht.nl gelanceerd. Een platform waar jij jouw initiatief kwijt kunt, maar ook de plek waar je mee kunt denken over en werken aan plannen van de gemeente Utrecht. Wil je weten wat er in jouw buurt speelt en waar je invloed op kunt uitoefenen? Of wat jij zelf kunt ondernemen of wat anderen ondernemen? Op jijmaaktutrecht.nl vind je een overzicht van initiatieven in de stad en in de verschillende wijken. Deze site laat niet alleen de plannen van de gemeente zien, het is juist een platform voor jouw initiatieven voor de stad of de buurt. Deze kun je eenvoudig zelf toevoegen. Er zijn 4 categorie├źn; (1) eigen initiatieven, (2) beheer door bewoners, (3) leefbaarheidinitiatieven en (4) participatietrajecten van de gemeente.

Conferentie Stadsnatuur voor U in Utrecht

zaterdag 1 juni 2013

Op zaterdag 1 juni vond de eerste conferentie Stadsnatuur voor U(trecht) plaats. Met deze dag wil NMC Utrecht vrijwilligers en natuurliefhebbers informeren over natuurinitiatieven in de stad. Veel projecten inspireren anderen om deze elders in de stad te herhalen. Tijdens workshops kwamen 20 verschillende thema’s ter sprake. Een greep: waterkwaliteit, gierzwaluwen, groene daken en gevels. Zelf verzorgde ik de workshop ‘de wereld van de egel’ die eindigde met het bouwen van een egelslaapplaats. De lunch werd verzorgd met regionale producten van Lekker Utregs!
De reacties over deze eerste conferentie over stadsnatuur in Utrecht waren zeer positief. Het was dan ook een inspirerende dag door de projecten die te zien waren en de mogelijkheid elkaar te ontmoeten rondom stadsnatuur. Een dag die vraagt om vervolg.