Paul van Kan Natuur en Landschap

<< terug naar nieuwsoverzicht

Ministerie van LNV en Entente Florale tekenen voor ‘vitale groene stad’


28 juni 2010

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de stichting Entente Florale Nederland gaan voor de derde keer een samenwerkingsverband aan voor de periode 2011 – 2015. Minister Gerda Verburg en Entente Florale voorzitter Jaap Spros tekenden maandag 28 juni het convenant. Het thema voor de komende periode van vijf jaar is ‘de vitale groene stad’. Dit thema heeft tot doel het woon-, werk- en leefklimaat in de stedelijke omgeving te verbeteren.
De Entente Florale is een jaarlijkse groene competitie voor steden, kleine steden en dorpen om de titel groenste stad en dorp van Nederland. Met deze nationale wedstrijd wil de stichting het grote belang van groen onder de aandacht brengen van overheden, bedrijfsleven en burgers.
Het ministerie van LNV en Entente Florale zien na tien jaar samenwerking nog steeds veel uitdagingen om samen een nieuwe periode aan te gaan. Peilingen bij de deelnemende gemeenten van de afgelopen competities wijzen uit dat deze hun deelname aan de Entente Florale competitie als zeer waardevol hebben ervaren. De uitdaging voor de komende periode is weergegeven in de titel: de vitale groene stad. Een stad kan alleen vitaal zijn als er naast aandacht voor wonen, werken en wegen ook voldoende aandacht wordt besteed aan het groen: groen in de directe woonomgeving en groen om te kunnen recreëren. En daarvoor is het nodig dat de gemeente alle belangen tegelijk meeneemt in besluitvorming over de inrichting van de stad of dorp en rekening houdt met vitaliteit op de lange termijn.
Voor de competitie Entente Florale 2010 zijn de steden Deventer, Ede Eindhoven, Heerhugowaard en Nijmegen èn de dorpen Bladel, Broek in Waterland (Gemeente Waterland), Elburg en Joure (gemeente Skarsterlân) genomineerd. Op 10 november aanstaande maakt de minister van LNV officieel de uitslag bekend in Vlaardingen, de stad die vorig jaar de titel de groenste stad kreeg.

(bron: ministerie van LNV)

 

| ONTWERP: CENTOMANI | DISCLAIMER |