Paul van Kan Natuur en Landschap

<< terug naar nieuwsoverzicht

red de rijke weide


1 januari 2014

De intensieve melkveehouderij heeft ervoor gezorgd dat de bloemrijke weides steeds zeldzamer geworden zijn. Daardoor is sinds 1960 meer dan 60 procent van de weidevogels verdwenen en dreigen ze uit te sterven in Nederland. Vogelbescherming is daarom op 13 juni 2013 een campagne gestart om weidevogels hun broedgebied weer terug te geven. Terug naar 200.000 hectare bloemrijke weide in 2020. Dat is een vijfde van het grasland, genoeg om het tij te keren en ruim voldoende voor alle kaas en melk die we samen eten.  De middelen?  Aangepast beheer in ruil voor minder pacht of een paar cent meer per liter melk. Vogelbescherming vult dit aan met weidevogelboerderijen verspreid door Nederland.  Lees meer in een overzicht van de situatie van weidevogels.

Doe mee en onderteken de petitie op www.redderijkeweide.nl

 

| ONTWERP: CENTOMANI | DISCLAIMER |