Paul van Kan Natuur en Landschap

<< terug naar nieuwsoverzicht

wolven onderweg naar nederland


1 januari 2014

De wolf is in aantocht. Het is een kwestie van een paar jaar en de eerste wolven zullen op eigen kracht Nederland bereikt hebben. Opzienbarend en voor sommige mensen verontrustend nieuws. Toch hoeven we niet bang te zijn; zolang we ons niet met deze dieren bemoeien zullen ze ons mijden. Wolven verblijven in dun bevolkte gebieden, waar ze grotendeels van ree├źn en biggen van wild zwijn leven. Berekend is dat Nederland plaats biedt aan 10, hoogstens 20 roedels. Dat is 50 tot 200 dieren.

Kijk hier voor een compact overzicht, gebaseerd op de lezing van Glenn Lelieveld (KNNV, Utrecht 12 december 2013) en het artikel van J. Winkelman (Zoogdier 2013/4).

 

| ONTWERP: CENTOMANI | DISCLAIMER |