Paul van Kan Natuur en Landschap

<< terug naar nieuwsoverzicht

Conferentie Stadsnatuur voor U in Utrecht


1 juni 2013

Op zaterdag 1 juni vond de eerste conferentie Stadsnatuur voor U(trecht) plaats. Met deze dag wil NMC Utrecht vrijwilligers en natuurliefhebbers informeren over natuurinitiatieven in de stad. Veel projecten inspireren anderen om deze elders in de stad te herhalen. Tijdens workshops kwamen 20 verschillende thema’s ter sprake. Een greep: waterkwaliteit, gierzwaluwen, groene daken en gevels. Zelf verzorgde ik de workshop ‘de wereld van de egel’ die eindigde met het bouwen van een egelslaapplaats. De lunch werd verzorgd met regionale producten van Lekker Utregs!
De reacties over deze eerste conferentie over stadsnatuur in Utrecht waren zeer positief. Het was dan ook een inspirerende dag door de projecten die te zien waren en de mogelijkheid elkaar te ontmoeten rondom stadsnatuur. Een dag die vraagt om vervolg.

 

| ONTWERP: CENTOMANI | DISCLAIMER |