Paul van Kan Natuur en Landschap

<< terug naar nieuwsoverzicht

EHS en de groene loper


7 november 2011

De Ecologische Hoofdstructuur werd in 1990 gelanceerd. Anno 1012 is de EHS voor de helft uitgevoerd. In 2018 moet bijna een vijfde van ons land bestaan uit natuur: bestaande natuur, nieuwe natuur en verbindingszones. De EHS is door kabinet Rutte I verkleind tot 600.000 hectare. Dat betekent dat veel nieuwe natuur niet gerealiseerd zal worden. Ook de robuuste verbindingen worden geschrapt.
De groene loper biedt een alternatief voor de ‘witte gebieden’: landschappelijke linten die voor natuur, landschap én recreant doorweven. En dat geeft via kleinschalige bedrijvigheid weer een economische impuls.  Denk aan streekgebonden horeca, biologische landbouw en ambachtelijke bedrijfjes. Zo ontstaat een duurzaam netwerk voor het landschap van de toekomst.  Een landschap waarin geleefd en beleefd kan worden.

 

| ONTWERP: CENTOMANI | DISCLAIMER |